Проблеми с водомера

Полезни съвети във връзка с водомера

водомер

За да нямате проблеми, редовното отчитане трябва да се превърне в закон за всяко жилище. Съдействайте максимално за отчитането на всички поставени водомери, които имате в дома си. Само по този начин няма да се оплаквате от аномалии с ползването на общия водомер. Инкасаторите всеки месец трябва да отчитат разходите, за да не се стига до недоразумения напред във времето. Когато ви е нужна услуга за монтаж на водомери, потърсете специалист.

Този е и единственият начин, който осигурява пълен контрол над точното количество вода, което се изразходва в рамките на 31 дни. Ако въпреки това се съмнявате в точността на показанията на водомера, ние ви съветваме да поискате проверка. Ако всичко с водомера е в изправност и се докаже, че повреда няма, тестването се заплаща от клиента, който е насрочил проверката. За тестване на общ водомер може да разчитате на ВиК. То е изцяло за тяхна сметка. Обикновено на всеки 10 години се извършват основни проверки, които да уточнят дали водомерът продължава да отчита правилно потреблението на вода в жилището. За да сте сигурни, че цялата ВиК инсталация в дома ви е изрядна, тогава се свържете с MrVik.bg, които са прекрасни водопроводчици.

Съвети, които не допускат грешки в домакинството

Нужно е да се уверите, че във вашето жилище няма течове. Никак не са рядкост случаите, при които в определени жилищни домове има скрити течове. Клиентите не знаят за тях до момента, в който те не изискат проверка и не се установи откъде всъщност идва цялото налично потребление. Ето и един трик, който ви гарантира разкриване на проблема: направете отчет на водомера преди и след 2 часа, през което време не сте използвали вода.

Ако резултатите в показанията на водомера не са същите преди и след, това е ясен знак, че в жилището има теч. Той трябва да се отстрани час по-скоро, за да не се заплащат допълнителни такси, които в случая са напълно излишни. Нужно е да се затварят внимателно всички кранчета на чешмите и да се ремонтират онези кранчета, които капят непрестанно. За целта се подменят техните уплътнения. Интересен е фактът, който се доказа от изследване, стартирано от фирма в Америка. Резултатите от него са красноречиви.

Дори да не ви се вярва, ако едно от кранчетата в дома ви капе със скорост дори само една капка в секунда, за период от 365 дни (една година) е напълно възможно да изразходите над 10 кубически метра вода. Освен това всеки един от пътите, когато ви се налага да оставяте чешмата пусната без видима причина, вие правите разход от по литър вода на всеки приблизителни 7 секунди. Започнете да мислите в тази насока и ще се убедите колко пари сте пръскали на вятъра до момента.

admin
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: